Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co na to říct? - Já si rozhodně žádný kašpárkovský divadýlko nezasloužím. :-P

0 0
možnosti
Foto

Nejsem si jist, zda některé Vaše pohledy na svět kolem nás nejsou zkresleny výraznými negativy , která ta pozitiva zastiňují. Nemohu posoudit například morálku mladých lidí. Potkávám mladé lidi, kteří jsou povzbuzením a nadějí, ale také slýchávám útržky rozhovorů , jejichž obsah je skličující hloupostí a hlasitou vulgární sprostotou.

Otázkou je, kdo jsou existující zdroje, v jejichž moci je alespoň částečně udávat cosi jako tón. Kromě rodiny a školy jsou to jistě všudypřítomná média. Jejich úroveň hlavně ve způsobu komunikace. Ale i kdyby byla dokonalá, podstatné je, s kým komunikují. Velmi často s politiky, což je součástí jejich pracovní náplně. Nepodceňuji vliv veřejně činných osob. I když mívám i k těm slušným politikům své výhrady, oceňuji u nich vždy kulturu projevu. Věřím v jejich pozitivní vliv i ve smyslu zmíněného udávání tónu. Ovšem pokud o takovém politikovi jiný politik (shodou okolností aktivní proruský šiřitel lživé ruské propagandy - paragraf 356) řekne nebo napíše, že je blb, pak takové hodnocení V.I.P. hochštaplera koluje po sítích, inspiruje a je papouškováno méně prozíravými jedinci i skupinami, často skutečnými blby. Kdo potom udává ten tón? (...)

Už delší dobu se u nás vede poměrně lítý boj o svobodu slova a projevu, který je sám o sobě bizarní, neboť nejradikálnější obhájci svobody šíření sprostoty a lží se stále dokola pokoušejí zmanipulovat veřejné mínění prostoduchou a nesmyslnou jakoby tezí, že jakýkoli verbální útok a jakákoli lež je názor. K potěšení lhářů, desinformátorů a sprosťáků je z toho vrchnost v rozpacích. Přesněji - kouká na to jako, když volovi nemnoho čehosi nejedlého nadloubáno k snědku jest.

Je to jen částečná odpověď. Povinnosti volají, musím končit.

1 0
možnosti

Celkově většinou souhlas a R^.Myslím si ale, že autor vidí některé věci příliš vyhraněně.Jsme lidé s chováním lvů i laní. Jsme smečka často s velkými plusy a velmi často také s velkými minusy. Ví snad autor jak nás udělat jinak ?

1 0
možnosti

Blog hodný k zamyšleníR^

...ale mnozí "demokrati" si z něj vyzobou pouze to, co se jim hodí a co budou moci obrátit proti vám.

3 0
možnosti
Foto

co se týče bezpečnosti na silnicích: není tomu náhodou tak, že je v poslední dekádě nejmenší počet usmrcených od počátku 60. let 20. století i přes obrovský nárůst provozu?

0 0
možnosti
Foto

Rád bych to viděl jako zlepšení, ale že bychom se na silnicích dnes chovali odpovědněji? Jen k zamyšlení té statistiky:

- není to výstavbou nových dálničních úseků?

- není to tehdejším rozmachem automobilového průmyslu?

- není to bezpečností dnešních aut a zásluhou IZS?

Ale jasně, je třeba vidět i pozitiva, takže to přijímám.

0 0
možnosti

Myslíte ten žertík Aténské republiky?:-)

0 0
možnosti
Foto

Asi tak. Až čas ukáže, jak tento žert lid pobavil :)

0 0
možnosti

Velice zajímavý blog k zamyšlení!

Ptáte se, na můj pohled?

Odpovídám, řítíme se do propasti.

R^

0 0
možnosti

Máte tam toho moc, tak jenom namátkou:

- se svobodou přichází zločin: jakože komunistické lágry a politické vraždy nejsou zločiny? Státní bezpečnost nebyla zločinecká organizace?

- ze současného školství prý dnes vychází lidé s nízkou morálkou: to je zajímavé, protože Miloše Zemana i Andreje Babiše svorně volej důchodci a ti mladí se jim naopak vyhnou obloukem

2 0
možnosti
Foto

Pane Kubíčku, byla to zvěrstva, o tom žádná. Teď je jen otázkou, kam míříme nyní, o tom byl můj článek.

A nízkou morálkou bych zrovna nenazýval volbu politiků, to je otázka politického vzdělání, úsudku, přesvědčení, společenského postavení apod., nikoliv morálkou. Podle vás je morálně pokleslý ten, kdo volí vašeho oponenta?

1 0
možnosti

Podľa mňa autor blogu trpí frustráciou z vlastnej neschopnosti, a nehľadá príčinu u seba, ale v spoločnosti.

0 3
možnosti
Foto

Autor blogu reflektuje svět kolem sebe, nikoliv sebe.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS